Dansk solstrålehistorie ved EPT Dublin – kvallede for 10 fpp

Morten Nymann Jensen avancerede som eneste dansker fra Dag 1A ved EPT Dublin. Til dagligt spiller han ikke højere en $11-turneringer online, og så har han kvalificeret sig via PokerStars Steps-satellitter for blot 10 frequent player points.

Poker er et herligt spil. For i modsætning til andre tankesportsgrene, så har den lille mand altid en chance imod de store chefer. Hvis du er dansker og sidder overfor Sune Berg Hansen, så har du reelt ikke en chance, hvis det er skak, der spilles, men skift brikkerne ud med et spil kort, og så er gevinstmulighederne helt anderledes favorable.

 

Spørg bare Chris Moneymaker, eller Morten Nymann Jensen for den sags skyld. Morten Nymann Jensen, der til dagligt hygger sig med turneringer i Selling Poker Klub og $5-, $7- og $11-tours på nettet, formåede nemlig i går at avancere fra Dag 1A ved PokerStars EPT Dublin med en sund stack på 79.400 chips.

 

I sig selv en beundringsværdig historie, men den bliver endnu bedre. Morten Nymann Jensen kvalificerede sig nemlig til turneringen for blot 10 frequent player points på PokerStars.

 

– Ja, der er ingen grund til at gøre det dyrere, griner Morten Nymann Jensen, der Pokernyhederne fanger ham over mobilen.

 

Prøvede at komme af med biletten

 

Han fortæller, at han påbegyndte sin vilde rejse på absolut nederste step-trin på PokerStars.

 

– Som jeg kom længere op i steps, forsøgte jeg flere gange at kontakte PokerStars for at høre om jeg kunne veksle mine tickets til penge, og det samme, da jeg havde kvalificeret mig til EPT’en. Men de var ikke til at hugge eller stikke i. Og det er jeg jo meget glad for nu, lyder det igen med et grin.

 

Hvordan er det så at sidde i en turnering, der er flere hundrede gange dyrere end dem, du normalt spiller?

– Det er selvfølgelig lidt mere fancy end i Selling Poker Klub, og også lidt vildt, hvis man kommer til at tænke på pengene, men ellers er det sådan set ikke så anderledes. Det er jo poker. Jeg spiller måske lidt færre hænder, end jeg gør normalt, men det er ikke sådan, at jeg er bange for de andre spillere, selvom de helt sikkert er dygtige.

 

Har du siddet til bords med nogle store profiler?

 

– Ja, jeg sad til bords med én, der havde sådan et Team Pro-mærkat på trøjen. Jeg troede, at han sagde, at han hed noget med ”Mason”. Én af vennerne fra Selling Poker Klub sendte så et billede af Jason Mercier, og spurgte om det var ham, og det var det. Min ven kunne så fortælle, at Mercier er én af verdens bedste turneringsspillere.

 

Mødet med EPT San Remo-mesteren faldt dog ud til danskerens fordel, da han formåede at knække Merciers konger med et set i firere. Senere ramte han et set i ottere mod et par knægte, hvilket var med til at katapultere ham frem i feltet.

 

– Jeg var ellers helt nede i 10.000 chips, men doblingen mod Mercier fik sat mig i gang, og sidst på dagen vandt jeg en masse små potter uden showdown, fortæller Morten Nymann Jensen.  

 

EPT Dublin Dag 1B skydes i gang om kort tid med blandt andre Theo Jørgensen, Mickey Petersen, Jannick Wrang og Younas Rønhoff siddende klar ved bordene.

Navigate