Efter rakeændring: – Sikkert nogle, der mister deres levevej

Pokernyhederne har talt med tre danske pokerproer om PokerStars’ nye rakeforhøjelse.

PokerStars har i denne uge bebudet en ændring af raken, som blandt andet indebærer, at der fremover vil blive taget rake af re-buys og add-ons i turneringer.

Samtidig vil raken i hyper-turbo-turneringer vil blive forhøjet fra 2 til 5 pct.

Overordnet anslår PokerStars, at der er tale om en rakeændring i størrelsesordenen 4 pct.

Mere rake betyder alt andet lige, at der vil være færre penge at vinde. Så hvad tænker nogle af de spillere, der har poker som levevej om rakeændringen?

Pokernyhederne har spurgt tre af dem.

 

Christian ‘CMoosepower’ Elgstrøm.

  • Det betyder, at hyperturbo-tours bliver næsten umulige at slå, i hvert fald dem over $20-niveauet, siger turnerings- og 8-Game-specialisten Christian ‘CMoosepower’ Elgstrøm.

  • Det vil nok stadig være muligt at være marginalt vindende på de lavere nivauer, men man skal være meget skarp i shoving/calling ranges, hvis man skal have en chance for at kunne slå dem.

Ændringen betyder, at Elgstrøm kommer til at justere sit turneringsprogram.

  • Jeg kommer til at skære alle rebuy- og hypertours fra nu, da det bliver markant sværere at slå de dyre af slagsen. Men for hobbyspilleren, der spiller de billige, kommer det ikke til at betyde det store, så overall er det ikke en særlig slem rakeændring set fra en turneringsspillers synspunkt.

‘Giver ikke meget mening’

Eks-danmarksmester Rasmus ‘RasA86’ Agerskov har også noteret sig ændringerne.

– Generelt har jeg ikke styr på den slags dér, det interesserer mig ikke det store. Det ændrer næppe på, om jeg spiller $100 rebuy eller ej, der er ikke voldsomt mange sjove rebuys tilbage alligevel. Så for mig personligt tror jeg ikke, det ændrer så meget, siger Rasmus Agerskov og tilføjer:

  • Men umiddelbart tænker jeg, at rake er et gebyr, man betaler for at få lov at stille op i en turnering. Så jeg synes ikke, det giver meget mening, at man skal betale et gebyr for yderligere chips i en turnering, hvor man allerede har betalt for sit sæde.


‘Altafgørende for manges winrate’

Highstakes-hajen Henrik Hecklen har to gange tidligere været med i strejker mod PokerStars, senest da sitet i efteråret annoncerede en forringelse af VIP-programmet. Pokernyhederne spurgte, hvad hans umiddelbare reaktion var på den nye ændring.

  • Det er naturligvis træls, at det bliver dyrere og dyrere, men det lader efterhånden ikke til, at der er så meget at stille op mod Stars’ monopol.

    Det lader til, at raken stiger med omkring 4 pct. Er det fair, synes du?

  • Om fair er det rigtige ord, ved jeg ikke. Jeg tror, de 4 pct. kommer til at være altafgørende for manges winrate. Der er sikkert nogle stykker, der reelt mister deres levevej. Det sagt, så driver de jo en forretning, og de mener vel blot, at denne strategi vil tjene flere penge.

Tror du, de kommer til det?

  • Det aner jeg absolut ingenting om. Men mon ikke de kloge hoveder bag foretagenet har regnet på det og er kommet frem til, at det her er det bedste for forretningen.

Men er der ikke en balancegang mellem, hvad PokerStars kan regne sig frem til, og hvad spillerne vil finde sig i?

  • Det er klart, men Stars er jo klar over, hvad vi synes. Jeg har været med i to kæmpe strejker nu, og de er jo nærmest ligeglade.

Rakeændringerne træder i kraft på mandag den 28. marts.

Navigate