Rugårdsvej 467, Korup
Lokalhistorie

Et af de ældste træer i Korup fældet – Føj for s…

Indtil sidst i juli 2019 stod et hus opført i 1778 ved krydset Rugårdsvej / Kalørvej i Korup udenfor Odense.

Sidste egetræ i Korup

Sidste billeder af et 250 år gammelt egetræ i Korup – Fælder af en spekulant – Set fra Kalørvej

Sidste egetræ i Korup

Det sidste billede af det 250 år gamle store egetræ på hjørnet af Rugårdsvej / Kalørvej

i 1778 boede der ca. 5500 mennesker i Odense, og Rugårdsvej, den ældste hovedvej på Fyn og den vej i Danmark med flest husnumre. Rugårdsvej går fra Odense’s centrum helt ud forbi Morud i vest.

Egetræet som stod på grunden Rugårdsvej 467 i Korup enten stod der, eller blev plantet ved opførelsestidspunktet i 1778. Det vil med andre ord sige at det ihvertfald er næsten 250 år gammelt. Der skulle bare en spekulant til at opkøbe de gamle bevaringsværdige husmandsgårde til at jævne 250 års lokalhistorie inkl. det gamle træ på under en uge.

Skal vi gætte på at der i stedet bliver opført en eller anden billig forretning eller en beboelsesbygning med fliser og parkering hele vejen rundt om?

Det er grotesk at man kan tillade sig helt at slette dansk historie på den måde og den som bygger på stedet burde skamme sig, men som de fleste ved så vil karma vel ramme før eller siden, for dette skridt må siges at være ét af de største svinestreger begået af en som kun spekulerer i penge.

Der er så meget historie som gennem tiderne har kørt forbi dette hjørne. Historierne lige fra Vissenbjerg-røverne, H. C Andersen og indtil flere krige har trådt deres fødder forbi dette sted.

Ingen kommentarer

    Smid et svar