FCK’s modstandere spiller for deres liv

Fodboldjournalist og forfatter Søren Sorgenfri skriver hver uge om centrale og aktuelle nedslag i fodboldens verden. I dag handler det om rumænsk fodbold, som ligger i ruiner, og FCK’s modstander i CL, FC Astra Giurgiu.

Korrupte ejere, elendige forretningsmodeller og stort set ingen penge i klubberne. Sådan ser det ud i rumænsk fodbold, skriver fodboldjournalist og forfatter Søren Sorgenfri i sin seneste blog.

 

Han tegner et trist øjebliksbillede af Draculas hjemland, hvor glubske, mere eller mindre kriminelle forretningsmænd har suget alle penge ud af klubberne. Og FCK’s modstander i morgendagens Champions League-kvalifikation, FC Astra Giurgiu, er ingen undtagelse.

 

– Spillere og medarbejdere får stort set ikke løn, eller den falder uregelmæssigt. Præsident og ejer er i fængsel, og spillerbudgettet reduceret fra fem millioner euro til fire million euro. Alligevel har de forsøgt at lande forstærkninger til kampen mod FCK, men det kan umuligt være et sammenspillet hold, hvorfor Ståle Solbakkens ord forleden om, at det bliver en tæt og chancefattig kamp, må ventes at blive retvisende. FC Astra vil have fokus på at holde nullet, og se om ikke de kan straffe en dansk fejl eller to. Eller leve fint med 0-0 frem mod returen, skriver Sorgenfri.

 

En klub i opløsning skulle man umiddelbart mene var ren guf for Ståle Solbakkens drenge, men sådan forholder det sig imidlertid ikke. Det er nemlig 11 yderst motiverede spillere, som FC Astra Giurgiu sender på banen i morgen. De spiller billedeligt talt for deres liv. Og helt konkret for penge og deres fodboldfremtid.

 

– Ifølge mine informationer så er spillerne lovet en stor del af kagen, hvis holdet slår sig igennem til Champions Leagues gruppespil. Det er guleroden for desperate spillere, der nok ellers i deres stille sind ved, at det kan blive vanskeligt at få deres udeståender. Alternativet har en ram lugt af Otelul Galati, der vandt det rumænske mesterskab 2010/11, men blev opløst i år, skriver Sorgenfri.

 

Du kan læse hele hans blog her. Inden du klikker ind på den, så vil vi dog anbefale, at du skynder dig ind på NordicBet.dk og spiller på under mål, inden oddset begynder at rasle. I skrivende stund, kan du få 9.15 på 0-0, mens u2,5 goal giver fine 1.69 gange pengene igen. Du finder oddsene her.

Navigate