Forever Still – Mest undervurderede danske band

0
117
Forever Still
Foto: foreverstill.dk

Forever Still indleder deres bio med disse sætninger …

” .. De multinationale gigant selskaber ejer vores regeringer, en verden på randen af ​​økologisk sammenbrud og menneskeheden på flugt ind i cyberspace for at undslippe den virkelige verdens rædsler – er dette 2019?”

Da Philip K. Dick skrev, hvad der senere skulle blive Blade Runner, ville ingen have troet, at den dystopiske cyberpunk-fremtid, han forestillede sig, at 2019 ville være, så ligner den verden, vi lever i i dag …

Med denne erkendelse var det Forever Still fik idéen til det nye album – “Breathe In Colors”, som blev udgivet via selskabet Nuclear Blast den 29. marts 2019.

Forever Still er på Europa turné

I disse minutter er de ved at afslutte en europa-turné som er gået gennem Danmark, Tyskland, Holland, England, Belgien, Tjekkoslovakiet, Schweiz, Ungarn, Rumænien, Slovakiet, Italien og Finland. I første runde er de på tour med Cellar Darling (SUI) og Oceans (DE/AU).

I starten af november gælder det Sverige sammen med Beyond the Black (DE).

Forever still tour dates
Foto:facebook.com/Foreverstill (Tour dates 2019)

Forever Still er et utroligt energisk band med mange iørefaldende numre. Det er i særdeleshed musikere man skal lægge mærke til. Udover den meget karismatiske forsanger Maja Shining, står der 3 kampklare gutter som en sand drivkraft og som med fuld fart og energi lægger bunden hos Forever Still.

Hold da kæft en fed guitarist

Det første man lægger mærke til, er den guitar som fylder luften med en tyk lyd af fede riffs. Det lyder næsten som at der er 3-4 guitarer i den mur af vellyd. Han spiller pissefedt, og er nok en af de fedeste guitarister jeg længe har hørt på disse breddegrader. Vi spurgte ham hvad han hed, og det var noget med Inutech, men vi fik en kyndig til at sende os hans rigtige navn: Inuuteq Kleemann – og fra Grønland – Kneel down, bow for the ruler siger jeg bare!

Lidt baggrunds-historie fra en aldrende hårdrocker fra Fyn

Vi talte med Lars Willsen som var plejefar til guitaristen Inuuteq i hans første alene-år i Danmark tilbage i 2015-16, og han forklarer videre: “Inuuteq kommer fra den samme by hvor jeg kommer fra, og da jeg selv har en baggrund i genren, så var det en fed oplevelse at få lov til at opleve den kommende super guitarist gøre klar til at indtage rockscenen. Det var dejligt at fortælle ham lidt om den verden jeg har oplevet og hvad han evt. kunne gøre for at komme ind i varmen og få fyret den af! – Det glæder mig utroligt meget at han er i gang! Hils!”

Sammentømret band og grusom bassist

Sammenspillet mellem trommer og bass er fantastisk! Den bassist er en rendyrket V12 motor på 3 hjul og løs udstødning, hold da lige kaje han spiller hårdt!

Krydret med den fedeste guitar overstråler sangerinden Maja som en gudinde hele fronten. Hun har en fantastisk sangstemme. Sådan en man ellers skal lede længe efter, og kun finder hos de nordiske / svenske bands med top kvindelige sangere.

Sangerinden er guddommelig

Maja er markant anderledes i lyden, og hendes engelske perfekt. Så synger hun som en engel fra helvede. Ikke negativt ment, men sikke en stemme! Utroligt at en så lille dame kan have en så stor stemme! Synge kan hun! – Hun kan ihvertfald høres, så ønsk ikke at komme op og skændes med hende, du er døv før du kan forsvare dig!

Mange lyttere virkede overraskede og kunne ikke lige forene dette utrolige band med en så international lyd med herkomst-adresse København? (Trommeslageren er fra Fyn og ham holder vi helt sikkert med her på fyn) 😀

Prøv at tage en lytter på deres numre herunder, du vil blive overrasket. Desværre findes der ikke rigtigt nogen live-video’er hvor lyden er bare nogenlunde god. De fleste jeg fandt fra denne tour var optaget med mobil, og man får ikke rigtigt deres fede lyd med.

Det eneste man savner er en ordentlig beskrivelse af medlemmerne  på deres hjemmeside. Man kan ikke rigtigt se noget ud af wikipedia da den åbenbart ikke holder vand i 2019. På deres facebookside står der heller intet om de enkelte, så det må være et af de områder de bliver nødt til at forbedre.

Fedt band, fedt live band! – Fede medlemmer som ikke bare står sømmet fast til gulvet. De flyver rundt som var der ild i bleen. Håret er langt som i frisørens drøm og eyeliner-firma’erne må da øjne en sponsorchance her?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her