Indianere modsætter sig PokerStars-comeback i Californien

Et lovforslag som skal legalisere og regulere onlinepoker i Californien er godt undervejs, men to indianerstammer kan blokere for et PokerStars-comeback i den nærmeste fremtid.

Verdens største pokersite, PokerStars, kan ikke være helt tilfreds med de forhandlinger angående legalisering og regulering af onlinepoker i Californien, som udspiller sig i disse dage.

 

I det første udspil er der nemlig lagt op til, at såkaldte “”bad actors””, hvilket er sider som opererede i USA efter 2006, skal hoste op med en anseelig sum. I lovforslaget står der således, at:

 

Siderne skal vente 5 år med et genindtræde på markedet ELLER betale $20 millioner for at få licens med det samme.

 

En koalition bestående af de to indianerstammer, Pechanga Band of Luiseño Indians og Agua Caliente Band of Cahuilla Indians, ønsker dog at skærpe kravene yderligere, således, at lovteksten kommer til at lyde:

 

Siderne skal vente 10 år med et genindtræde på markedet OG betale $60 millioner for at få licens, når de 10 år er gået.

 

Indianerstammerne ønsker altså at tredoble prisen for en licens, men set fra PokerStars side, så er den store knold på banen de 10 års karantæne, som indianerne lægger op til. Folk med kendskab til branchen vurderer dog at indianerstammernes stramningsforslag blot skal ses som et forhandlingsudspil, og at det grundlæggende er positivt, at stammerne åbner op for en dialog.

Navigate