Irsk highroller vandt $17,2 millioner i backgammon

Ifølge en artikel publiceret af The Daily Beast, så lykkedes det den irske forretningsmand og highroller JP McManus at vinde $17,2 millioner i en backgammon-session tilbage i 2012.

Gus Hansen droppede tilbage i 2010 Dag 2 i EPT Grand Finals €25.000 Highroller fordi han var fedtet ind et spil backgammon mod en fransk rigmand, som han simplet hen ikke kunne forlade, da valuen var for stor.

 

Hvor meget Gus Hansen vandt dengang, står endnu hen i det uvisse, men at der er store penge at hente i det ædle brætspil, kommer til udtryk i en verserende skattesag, hvor den irske forretningsmand og highroller JP McManus er oppe og toppes med de amerikanske skattemyndigheder.

 

JP McManus vandt tilbage 2012 hele $17,2 millioner i backgammon i løbet af en 72 session mod den amerikanske milliadær Alec Gores.

 

Alec Gores er kendt for at være venner med Hollywoodstjerner som Sylvester Stallone, Tobey Maguire og Ben Affleck, samt for sin forkærlighed for gambling. Gores skulle dog ikke have gamblet mod McManus. Han er nemlig kendt for at altid at have et backgammonspil på sig og for at udfordre tilfældige medpassagerer, når han er ude og flyve på forretningsrejser.

 

Humlen i skattesagen er, at Gores betalte $5.22 millioner af McManus’ gevinst til de amerikanske skattemyndigheder, mens McManus selv betalte en ordentlig tot til de irske skattemyndigheder og derfor argumenterer for, at han er blevet dobbeltbeskattet.

Navigate