November Nine-favoritten har det største chiplead i nyere historie

Joe McKeehen må anses som historisk favorit til at blive en kommende verdensmester. Han har det største chiplead, der er set efter Moneymaker-æraen.

Der kan ikke være den store tvivl: Joe McKeehen er er så tæt på en kæmpefavorit til at blive årets verdensmester, som man overhovedet kan komme.

Den amerikanske pokerpro formåede at drage god nytte af den nervepirrende afslutning op mod årets November Nine skulle findes, og byggede med to borde tilbage fundamentet for det, der endte med at blive et historisk stort chiplead.

Det viser tal foretaget af PokerNews. Sitet har gennemgået alle finaleborde efter pokerboomet, der fandt sted som følge af Chris Moneymakers sejr i 2003.

Aldrig har en chipleader fra finalebordets start haft så stor en procentandel af chips som Joe McKeehen vil have, når spillerne genoptager finalebordet til november.

McKeehen har med en stack på 63.100.000 hele 32,8% af alle chips. Det er lige akkurat mere end de 32,4% Greg Raymer havde i 2004, da han startede finalebordet som chipleader for senere at vinde turneringen.

Det er femte gang i løbet af de seneste 12 år, at en chipleader har over 25% af alle chips og kun en enkelt af de gange, er det ikke lykkedes chipleaderen at vinde. Det var i 2009, da Darvin Moon blev toer efter at have haft 30,2% af alle chips fra start.

Sidste år var Jorryt van Hoof November Nine-chipleader, men med mere beskedne 19,1% af chipsene. van Hoof blev treer.

Du kan se alle tallene på PokerNews.com.

Artikelfoto: Joe Giron for WSOP.com.

Navigate