Nyborg slot: Opskriften på hvordan man ødelægger en kulturarv

0
691
Nyborg Slot
Peter Larsen [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Nyborg slot: Romantiske forestillinger hos desillusionerede museumsfolk er ved at ødelægge vores kulturarv.

Nyborg slot er et godt eksempel, og en ting er sikkert – Den kommer ikke på Unescos Verdensrangliste. Her er det tilbageværende originale slot nu alt for ødelagt til. Hvad fik de folk til at tro at de kunne bygge en turistmagnet på et sted de færreste har orket besøge i mere end 50 år?

Tilgængeligheden og faciliteterne tæt på forlængst borte

Den eneste fejl var tilgængeligheden for udefrakommende besøgende. Parkering, faciliteter tæt på er så godt som ikke eksisterende. Det er ganske enkelt en sabotage-aktion foretaget af en gammel bitter museumsmand med en forvrænget forestilling om emnet kulturarv.

Manden har ganske enkelt ingen begreb om hvilken størrelse og værdi Nyborg slot egentlig har.

Vi kan dog trøste os med at en bygherre ikke fik revet det hele ned, og bygget boligblokke da det kom frem at Nyborg i fremtiden ville få en fast bro over til Sjælland.

Kun for lokale som bor op og ned af Nyborg slot

Ingen andre end de lokale har orket at se det slot siden alt blev ensrettet og parkeringsmulighederne tæt på stedet blev fjernet.

Jeg orker ikke engang at sætte mig ind i hele affæren andet end, at sige at dette er en voldtægt af Nyborg, og borgerne står magtesløse overfor dette indgreb.

Ingen tvivl om at kammerateriet nok skal give en masse priser på kryds og tværs, og der vil heller ikke mangle eftermæle-tiltag i stor stil, men lad det være sagt at dette projekt ikke er ret meget andet end at nogle interesser på en lidt for smart måde helt har udelukket Nyborg som konkurrent til visse andre steder i landet.

Det er et led i et meget større spil end de fleste aner og ingen har opdaget, eller set dette komme. Det er for sent nu, slottet er ødelagt, og byen igen lagt i ruiner af fjolser.

Her er nogle henvisninger til eksterne artikler:

https://www.fyens.dk/nyborg/Kulturarv-Vandalisme-af-slottet/artikel/3375775

http://cubo.dk/projekt/nyborg-slot/

https://da.wikipedia.org/wiki/Nyborg_Slot

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her