Palsgård efter EPT-debut: Det var rimelig god lir!

Jonas Palsgård er foreløbig dansk vice-chipleader ved EPT Barcelona, der samtidig er turneringshajens debut-EPT. Ilddåben bød blandt andet på en eliminering af et tysk ‘wunderkind’.

Dag 1A ved PokerStars EPT Barcelona Main Event blev en blandet dansk fornøjelse, da kun tre ud af ni gik videre, men til gengæld med Martin Vallø og Jonas Palsgård som big stacks.

Sidstnævntes stacks fundament blev endda bygget på en af feltets mest frygtede profiler i Ole Schemion. Danskeren agerede allerede tidligt på dagen bøddel for ‘das Wunderkind’.

– Det var rimelig god lir! Jeg late-regger efter tre timer, sætter mig til bordet, og ser Schemion på den anden side – så er man ligesom i gang, fortæller Palsgård.

– Jeg holder mig meget ude af de hænder, han spiller, og observerer ham rigtig meget i alle hænder, han deltager i. Og så ud af ingenting stakker jeg ham for 30.000 med blinds på 200/400, og han lignede heller ikke en der var helt tilfreds med sig selv efter den hånd, tilføjer han.

I hånden får Palsgård es-konge offsuit og åbner til 900. Knappen kalder og Schemion trebetter til 3500 fra small blind. Palsgård siger 9400, knappen folder og Schemion kalder. Floppet lander:

Palsgård efter EPT-debut: Det var rimelig god lir! 1 Palsgård efter EPT-debut: Det var rimelig god lir! 2 Palsgård efter EPT-debut: Det var rimelig god lir! 3

Begge spillere checker til turn:

Palsgård efter EPT-debut: Det var rimelig god lir! 4

Schemion better 8000 og efterlader sig med 12.000 bag. Palsgård går all-in og Schemion kalder med es-knægt. Danskeren holder hjem og Schemion ryger ud.

Aldrig ‘just another day at the office’
Turneringen fungerer endda som EPT-debut for Palsgård, der kommer direkte fra en sommer, hvor det blev til den første tur til Las Vegas og WSOP, hvilket som bekendt kastede et stort finalebord af sig.

– Det var superfedt at få EPT-debut. Det særlige ved en EPT Main Event, i forhold til WSOP, er, at feltet er noget skrappere. Bare dagen i går nåede jeg at snakke med tre highstakes cash-gamere, to tourspecialister og så Schemion og Vogelsang. Og det var bare dem der nåede at sidde på mit bord, fortæller Palsgård og afviser, at han kan blive så vant til den store scene, at det bare bliver endnu en dag på kontoret.

– Ingen af de store live tours er ‘another day at the office’ for mig. Jeg glæder mig helt vildt hver gang, og får altid en masse erfaring, efter at jeg har spillet en stor tour, forsikrer han.

Dagen i dag fungerer som fridag for den unge turneringspro inden han skal i ilden igen på dag 2 i morgen.

– Jeg lader bedst op med ren afslapning. Så der skal nok ligges ved en pool, slikkes noget sol og så nogenlunde tidligt i seng. Jeg er her med en masse kammerater, og har været her i 11 dage nu – så vi har oplevet en stor del af Barca allerede – hvilket var planlagt, så Main Event kunne få fuld fokus.

– Jeg regner også med at falde i søvn til EPT Barca-livestreamen fra sidste år, og så har jeg ingen undskyldninger for ikke at smide stakken op i 180.000 i morgen! slutter Palsgård.

Navigate