Sportsbetting-sagen udvider sig: Cates også klar med millionstøtte

‘Jungleman’ stiller sig nu i den efterhånden lange kø af topprominente pokerspillere, der støtter Macau-rigmænd økonomisk i form af kaution i den stort opsatte sag om illegal sportsbetting for millioner.

Den allerede meget omtalte sag om påstået ulovlig boomaker-praksis i Macau og Las Vegas strækker sig længere og længere ind i highstakes-pokerverdenen.

Først og fremmest er to af de tiltalte, Paul Phua og Richard Yong, highstakes-pokerspillere af den dyreste kaliber, og derudover er det kommet frem, at Phil Ivey, Andrew Robl og Tom ‘durrrr’ Dwan har støttet de to malaysiske rigmænd i sagen – Ivey og Robl finansielt.

Nu træder endnu en af de største highstakes-kanoner til. Las Vegas Review-Journal skriver, at Daniel ‘Jungleman’ Cates betaler $1.000.000 af Richard Yongs kaution.

Yong og Phua blev i retten torsdag sat fri på kaution, som udover Cates blev betalt af Ivey og Robl som tidligere lovet.

Richard Yong – der i 2012 blev otter ved den første The Big One for One Drop – skulle ifølge myndighederne være et højtstående medlem af 14K Triaden, der er et af de største kriminelle syndikater i verden. Det afviser Yongs advokat, David Chesnoff.

Må ikke gå på nettet
Derudover skriver Las Vegas-avisen, at Tom ‘durrrr’ Dwan har tilbudt at lade en tredje af de i alt otte tiltalte i sagen, Hong Kong-ejendomsmægleren Hui Tang, bo hos sig.

Dommeren i sagen, Bill Hoffman, beordrede i retten torsdag, at de tiltalte, mens de er ude på kaution, skal overvåges elektronisk, ikke må gamble og ikke må bruge udstyr, der har forbindelse til internettet.

Pokernyhederne har løbende opdateret om sagen, som du kan danne dig et overblik over via følgende artikler, listet i kronologisk rækkefølge:

Læs også: Macau-highroller Paul Phua arresteret i Vegas for ulovlig VM-betting

Læs også: Highstakes-kanon vil betale million-kaution for Macau-highroller

Læs også: Ivey betaler millioner for Macau-highrollers kaution – uden held

Læs også: Ivey klar med endnu en kautionsbetaling til highrollers søn

Navigate