Stephen Chidwick slår dansker i finalen ved VM i backgammon

Engelske Stephen Chidwick sikrede sig tidligere i dag VM-titlen i Backgammon.

Backgammon har længe ageret rugekasse for talentfulde pokerspillere. Store spillere som Gus Hansen, Antonio Esfandiari og Phil Laak har alle taget turen fra brætspillet over til det ædle spil, poker. Grundet de store præmiepenge i poker og de de ditto mindre i backgammon, så er det imidlertid sjældent, at man ser spillere tage turen den anden vej.

 

Ikke desto mindre valgte den engelske turneringshaj Stephen Chidwick for fire dage side at stille op i sin første backgammonturnering nogensinde, da han tilmeldte sig intermediate-rækken ved VM i backgammon, som spilles disse dage i Monaco.

Stephen Chidwick tog den hele vejen til finalen, og sandelig om det ikke lykkedes ham at besejre sin modstander, danske Lasse Danielsen, hvorfor han nu kan kalde sig verdensmester i backgammon. I mellemrækken, jovist, men alligevel ganske imponerende.

 

Chidwick kan dermed konstatere, at på trods af flotte turneringsresultater i poker, så faldt hans første “”major”” altså i det tussegamle terningespil.

 

I selve hovedturneringen, lykkedes det desværre ikke danskerne at gøre sig gældende. På trods af stærke spillere som Lars Trabolt, Morten Lylloff, Marc Olsen, Henrik Bang, Nevzat Dogan og Peter Jes Thomsen, så var en kvartfinale til Peter Jes Thomsen alt hvad det kunne blive til.

Navigate