Tøstesen: – Fedeste riverkort nogensinde

Normalt koncentrerer Jakob Tøstesen sig om online cashgame, men i går beviste han, at han bestemt også kan spille turneringspoker, da han vandt Danske Spil MPT. Et felt, som han har udviklet sig enormt inden for, fortæller han.

Man kan slå Jakob Tøstesen op under ordet ”Stabilitet” i synonym-ordbogen. Den fynske cashgamehaj har igennem de seneste år renset af i lige linje.

 

I går var det imidlertid i turneringsregi, han slog til, da han på et profilspækket finalebord ved Danske Spil MPT sikrede sig sejren og de medfølgende 407.000 kroner.

 

– Det var et hårdt finalebord, men jeg var rigtig tilfreds med min tilgang til det. Jeg gjorde meget ud af at have en form for indre ro, holde fokus og vælge mine spots med omhu. Man kan sige, at jeg havde en rimelig kontrolleret og konservativ tilgang til finalebordet, hvor jeg ikke skulle ud og lave vilde moves konstant.  

 

Kæmpe kogere har tidligere stået i vejen

 

Jakob Tøstesen fortæller, at han nok ville have solgt finalebordet for en tredjeplads på forhånd, men efter at have besejret onlineverdensmesteren i et klassisk flip med es-konge mod damer, kunne han fistpumpende juble ud mod railen, hvor hans ekstatiske badminton-kammerater havde taget opstilling.

 

Hvordan rangerer du sejren i forhold til de flotte resultater, du tidligere har leveret?

 

– Den ligger helt i top. Det er en sten, som falder fra hjertet. Jeg har haft dybe runs ved WSOP (40.plads i 2010 red), men dengang havde jeg bestemt ikke den nødvendige konservative tilgang til spillet, og var i hvert fald ikke i balance med mig selv på nogen som helst måde.

 

– Det var ikke bare små hjerneblødninger – det var kæmpe kogere. Jeg føler, jeg har udviklet mig meget siden da, og det er måske det fedeste ved denne sejr; at bevise overfor mig selv, at jeg har udviklet mig.

 

Hvordan skal sejren fejres?

 

– Et par af badminton-drengene havde taget turen herover for at raile finalebordet, hvilket var pissefedt. Så vi skal nok en tur i byen, men det bliver ikke i dag. Måske i weekenden, men så skal den også have fuld pedal.

 

Giver det mod på mere turneringspoker?

 

-Jeg har faktisk altid gerne ville spille livepoker, men jeg har prioriteret badminton ret højt, hvilket har forhindret mig i at spille så meget, som jeg egentlig gerne ville.

 

Men selvom lysten er der, så kommer vi nok alligevel ikke til at se Jakob Tøstesen spille et væld af liveturneringer. I januar blev han nemlig far til et par tvillinger, hvilket sætter en naturlig dæmper på rejselysten.

– Det kommer nok til sætte en stopklods for det meste på den front, i den nærmeste fremtid.

Finalebordets vel nok største profil, Henrik Hecklen, som sluttede på tredjepladsen, var efter sejren fuld af lovord overfor Tøstesens præstation.

 

– Han spillede rigtig, rigtig godt. Det er en giftig kombination, når en god spiller rammer sit a-game, og det må man sige, Tøstesen gjorde, lød konklusionen fra Hecklen.

 

Sådan endte det
1. Jakob Tøstesen 407.000 kr.
2. Thomas ‘Kallllle’ Pedersen 285.000 kr.
3. Henrik Hecklen 184.000 kr.
4. Mick Heder 136.000 kr.
5. Dennis Bjerregaard 102.000 kr.
6. Benjamin ‘Bønne’ Jensen 82.000 kr.
7. Daniel Bodin 68.000 kr.
8. Rafet Bulic 54.000 kr.
9. Søren ‘Kom så de hviii’e’ Jensen 40.700 kr.

Navigate